Älska av Sylvia Day


För några dagar sedan läste jag ut den här boken. Älska av Sylvia Day. Den var svår att lägga ifrån sig, och präglades av romantik, sex och standardproblematik inom kärlek. Previs som Sylvia Days andra böcker, som jag älskar. 

Det här är återigen en bok som är lite pinsam att läsa på pendeltåget ellet flyget. Med oerhört målande scener av våldsamt sex och beskrivande begär finns risken att någon som sitter bredvid undrar vad det är jag läser. Men vem bryr sig egentligen? Boken var väldigt spännande och tog upp vardagliga konflikter i ett förhållande, som avundsjuka och rädsla av att begå misstag man tidigare varit med om. Huvudkaraktären har tidigare utsatts för otrohet, och är därför rädd att ingå ett nytt äktenskap med risk för att bli bedragen igen. Väldigt gripande historia som kan bli tung att läsa om man varit med om det själv, men kan annars sätta perspektiv på saker och ting om man inte upplevt det ödet. 

Boken handlar om Isabel som lever ett lyxigt liv i 1800-talets London. Markisen av Grayson friar till henne helt oväntat, inte av kärlek eller begär, utan för att ingå ett avtal och för att Isabel då ska slippa andra efterhängsna friare.

Grayson döljer dock något, och försvinner helt spårlöst en kort tid efter deras giftermål. Fyra år senare dyker han upp igen. Helt förändrad på alla sätt möjliga. De är fortfarande gifta, men ingenting är längre som det var när de ingick äktenskapet. Hur ska det bli med deras avtal? Och varför har Grayson förändrats så mycket? 

Det är många obesvarade frågor, som Isabel måste ha svar på. Samma sak gäller Grayson. Kan han rädda deras äktenskap, eftersom det var han som gav sig iväg? 

Jag är dålig på att beskriva böcker. Men jag lovar att den här definitivt är värd att läsa, precis som författarens andra böcker. Om du gillar deckarliknande romantikdraman med sensuella scener och begär, så är den här boken gjord för dig. 

boktips

Jobboutfits i ett kallt Stockholm


Min garderob består nästan bara av svart och grått. Jag har några färgglada undantag som jag visar någon annan gång. Jag jobbar på ett kontor, och älskar att klä mig i stilrena tröjor eller klänningar när vädret tillåter. Jag är en superfrusen person och föredrar tunga tröjor som håller mig varm. Här är två exempel. Två gråa, stickade tröjor, med antingen kavaj eller halsduk över. 

 
Enkelt. Det sammanfattar min garderob. Inga mönster jag blir stressad av, och plagg som går att matcha till allting. Jag strävar efter ett minimalistiskt liv, med så lite prylar som möjligt. Och min garderob är ett gott exempel på det. Jag behöver inte mer stress i min vardag, därför är det enkelt för mig att bara ha plagg som är tidlösa och fungerar med vilken nederdel jag än väljer. Dock ofta svarta jeans. Många uppfattar att jag och min stil är tråkig – men jag älskar det, och att jag äntligen hittat något som fungerar. 

När jag flyttade ner till Stockholm rensade jag bort mer än halva min garderob. Det var så skönt! Människan konsumerar och shoppar så mycket, endast för att fylla ett omedvetet tomrum. Jag tänker inte göra det längre. Jag kommer bara att köpa saker jag faktiskt behöver och finner nytta och lycka i. Jag rensar bort mer prylar från mitt liv väldigt ofta, och strävar också efter att endast använda produkter som är bra för mänskligheten, miljön och inte skapar större sopberg än vad som redan finns. Zero Waste och minimalism är något jag anammar mer för varje dag. 

Det finns ingen genväg till ett sunt välmående

Yo! Snart är den här arbetsveckan slut. Jag är nöjd med min insats, känner att mina artiklar börjar nå den kvalité jag är van vid.

Igår jobbade jag hemifrån. Jag vaknade väldigt tidigt och började jobba direkt. Hade inte så mycket inspiration, men det gick bra ändå. Efter några koppar kaffe var jag snabbt i rullning och skrev så att fingrarna dansade över tangentbordet. Jag älskar att jag har mitt drömjobb! Jag älskar att jag efter två års studerande får chansen att arbeta med något jag brinner för – som jag är förbannat bra på. 

Efter arbetsdagen bar det av till gymmet. Jag hade verkligen ingen lust, jag var så trött. Så utmattad. Fylld av oförklarlig ångest ville jag bara lägga mig i sängen, som en belöning för att jag jobbat. Till slut tog jag ändå mitt förnuft till fånga. Tog på mig träningskläderna och promenerade motvilligt till gymmet. Jag vet hur viktigt det är att röra på sig, speciellt när man i grund och botten inte mår så jävla bra. Många säger att det är ett av få botemedel mot depression. Fysisk aktivitet, en balanserad vardag och näringsrik kost. Det finns inga genvägar, helt enkelt. 

 
Jag sprang på löpband som uppvärmning. Det gick bra, trots en smärtande vad. I öronen hade jag något avsnitt av podcasten Rättegångspodden. Efter det gjorde jag de övningar som Simon skrivit att jag ska göra. Den här veckan är den sista veckan med de träningsprogrammen, och sedan får jag nya som är anpassade till mina framsteg och bakslag. 

Det var dock mycket folk på gymmet, som det brukar vara kring den tiden eftersom de flestat slutat jobbet då. Det bidrog till kraftigare ångestkänslor, och jag skyndade mig igenom träningen för att få komma hem och stänga mig inne igen. Jag ville inte vara kring människor, jag ville bara vara själv i min ensamhet. Slippa de sociala måsten som jag inte orkar med just nu. Jag blir socialt utmattad direkt, även om jag inte ens pratar med någon. Vetskapen om att jag isåfall måste, om någon skulle tilltala mig, blir stressande och rent ut sagt jobbigt. Därför blir jag trött.

När jag kom hem tog jag en powernap. I flera timmar. Tröttheten är fortfarande ett faktum. Idag, torsdag, känns som en såndär halvbra dag. Jag tar den som den kommer! Gör åtminstone allt i min makt för att det ska bli en bra dag. Imorgon, fredag, har jag tid hos psykologen klockan 8.00. Sedan blir det jobb, och efter det bär jag mig av mot Arlanda för att flyga upp till Norrbotten en snabbvisit över helgen.


träning