Älska av Sylvia Day


För några dagar sedan läste jag ut den här boken. Älska av Sylvia Day. Den var svår att lägga ifrån sig, och präglades av romantik, sex och standardproblematik inom kärlek. Previs som Sylvia Days andra böcker, som jag älskar. 

Det här är återigen en bok som är lite pinsam att läsa på pendeltåget ellet flyget. Med oerhört målande scener av våldsamt sex och beskrivande begär finns risken att någon som sitter bredvid undrar vad det är jag läser. Men vem bryr sig egentligen? Boken var väldigt spännande och tog upp vardagliga konflikter i ett förhållande, som avundsjuka och rädsla av att begå misstag man tidigare varit med om. Huvudkaraktären har tidigare utsatts för otrohet, och är därför rädd att ingå ett nytt äktenskap med risk för att bli bedragen igen. Väldigt gripande historia som kan bli tung att läsa om man varit med om det själv, men kan annars sätta perspektiv på saker och ting om man inte upplevt det ödet. 

Boken handlar om Isabel som lever ett lyxigt liv i 1800-talets London. Markisen av Grayson friar till henne helt oväntat, inte av kärlek eller begär, utan för att ingå ett avtal och för att Isabel då ska slippa andra efterhängsna friare.

Grayson döljer dock något, och försvinner helt spårlöst en kort tid efter deras giftermål. Fyra år senare dyker han upp igen. Helt förändrad på alla sätt möjliga. De är fortfarande gifta, men ingenting är längre som det var när de ingick äktenskapet. Hur ska det bli med deras avtal? Och varför har Grayson förändrats så mycket? 

Det är många obesvarade frågor, som Isabel måste ha svar på. Samma sak gäller Grayson. Kan han rädda deras äktenskap, eftersom det var han som gav sig iväg? 

Jag är dålig på att beskriva böcker. Men jag lovar att den här definitivt är värd att läsa, precis som författarens andra böcker. Om du gillar deckarliknande romantikdraman med sensuella scener och begär, så är den här boken gjord för dig.